Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: 7410

KERAMIEK CURSUS: BOETSEREN EN POTTENBAKKEN

KERAMIEK CURSUS: BOETSEREN EN POTTENBAKKEN
Cursuscode: 7410

Het werken met klei is een uitdaging die vele mogelijkheden biedt om je creativiteit te uiten of te ontwikkelen. Bij de techniek van het handvormen “bouw” je een vorm door middel van boetseren, plakken klei of rolletjes. Er worden regelmatig nieuwe decoratietechnieken aangeboden. Maar wie liever een eigen weg kiest, krijgt daarvoor alle vrijheid en daarbij de benodigde begeleiding.Zo kom je uiteindelijk tot je eigen handschrift in de keramiek.

Ook is het mogelijk om te (leren)draaien op de pottenbakkersschijf. Tijdens deze cursus leer je als beginner de basisgrepen van het draaien op de schijf. Stap voor stap worden de basistechnieken behandeld. Het kneden van de klei, centreren van de klei bij het draaien, optrekken van de klei en daarna het vormen en afwerken van het werkstuk. Vanuit de drie basis vormen - cilinder, kom en bord - zijn de mogelijkheden oneindig. Draai je al wat langer, dan gaan we een stapje verder. Handvatten, voetjes, structuren aanbrengen, dubbel gedraaid, van de mast draaien en wie weet wel een theepot. Op het gebied van de afwerking zijn er ook veel mogelijkheden. Van ingekleurde engobes op de leerhart klei, het perforeren en krassen in de klei tot inwassen met oxides en diverse glazuren. De decoratie technieken leer je al doende, almede het leren maken van glazuren voor een werkstuk. Het jaar wordt afgesloten met raku-stookdag. Dit is altijd een gezellige dag, waarbij iedere deelnemer iets bijdraagt aan de gezamenlijke lunch.

De cursus is geschikt voor zowel beginners als gevorderden. 

Benodigdheden badhanddoek (voor handvormers 1 badhanddoek en voor draaiers 2 badhanddoeken) plamuurmes min. 5 cm breed (voor draaiers) latex of rubber handschoenen voor het glazuren  pedaalemmer-zakken of grijze vuilniszakken om uw werkstuk in op te bergen Aan te schaffen bij de docent Klei, kleibak die een speciale maat heeft en een PPF3-stofmasker tegen schadelijk fijnstof. Aan het begin van de cursus wordt besproken welke gereedschappen en materialen u verder nodig heeft.

Verder geeft u een eenmalige machtiging af waarop alles wat u aanschaft bij de docent vermeld wordt. Dit wordt aan het eind van het seizoen verrekend.

Maandag 12 september 2022
30 lessen van 2,5 uur aanvangstijd 14:00 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 543,75 Betaling in 3 termijnen is mogelijk. (klik hier).
Mw. C.J. (Carola) Puister

Cursuscoördinator: Carola Puister

14:00 - 16:30
Locatie: Agneshove (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving nog open >
C.J. (Carola) Puister
C.J. (Carola) Puister