Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: 7311

MONO PRINT EN LINOSNEDE

MONO PRINT EN LINOSNEDE
Cursuscode: 7311

Mono print

Tijdens de eerste 4 lessen van deze cursus maakt u kennis met mono print.
Een mono print is een druktechniek waarbij op een plaat met inkt of verf een afbeelding wordt gemaakt waarna deze nog natte tekening wordt afgedrukt op het papier. Via deze techniek kan slechts één afdruk van de tekening worden gemaakt.
Voor deze techniek kan worden gekozen om de uiteindelijke afbeelding qua lijnvoering minder 'getekend' te laten zijn. Het afdrukken zorgt voor een 'zachtere' lijn. Omdat de afbeelding spiegelbeeldig wordt, kan dit eveneens een reden zijn om een monotypie te maken. De afbeelding verliest zo het 'handschrift' van de maker. Een tekening heeft namelijk de neiging om (voor rechtshandigen) naar rechts te neigen. De afdruk zal dan naar links neigen en wordt daardoor als minder "automatisch" ervaren.
Tijdens de eerste les zal gekeken worden welke materialen de cursist nog moet aanschaffen, deze kosten zijn niet inbegrepen.

Lino snede/houtsnede

De laatste 5 lessen van deze cursus worden besteed aan de techniek Linosnede.
Linosnede of linoleumsnede is een hoogdruktechniek, waarbij een afbeelding wordt uitgesneden uit een stuk linoleum. De techniek is te vergelijken met de houtsnede. Omdat het snijden in de plaat linoleum makkelijker is - het materiaal is zachter - kunnen vloeiender lijnen ontstaan, maar een linosnede is doorgaans wat grover van tekening. Daardoor is hij beter dan de houtsnede geschikt voor grotere vlakken en grote formaten. De drukvlakken zijn gladder en missen de nerftekening van het hout.
Aan het begin van de lessen wordt bekeken welke materialen de cursist nog moet aanschaffen.

Donderdag 16 september 2021
9 lessen van 2,5 uur aanvangstijd 13:30 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 94,50
Dhr. F. (Fathel) Neema
13:30 - 16:00
Locatie: Diligence (klik hier voor de adresgegevens)
Cursus geannuleerd >
F. (Fathel) Neema
F. (Fathel) Neema