Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: 7442

KERAMIEKCURSUS: POTTENBAKKEN (DRAAIEN)

KERAMIEKCURSUS: POTTENBAKKEN (DRAAIEN)
Cursuscode: 7442

Het draaien in een groep is gezellig en werkt stimulerend. Voor het draaien heb je veel geduld nodig, maar het maakt je ook heel ontspannen. Je hoofd wordt leeg en je aandacht is geheel gericht op de klei in je handen. Tijdens deze cursus leer je als beginner de basisgrepen van het draaien op de schijf. Stap voor stap worden de basistechnieken behandeld. Denk hierbij aan het kneden van de klei, centreren van de klei bij het draaien, optrekken van de klei en daarna het vormen en afwerken van het werkstuk. Vanuit de drie basis vormen - cilinder, kom en bord - zijn de mogelijkheden oneindig. Draai je al wat langer, dan gaan we een stap verder. Handvatten, voetjes, structuren aanbrengen, dubbel gedraaid, van de mast draaien en wie weet wel een theepot.

Op het gebied van de afwerking zijn er ook veel mogelijkheden. Van ingekleurde engobes op de leerhart klei, het perforeren en krassen in de klei tot inwassen met oxides en diverse glazuren. Het jaar wordt afgesloten met raku-stookdag. Dit is altijd een gezellige dag, waarbij iedere deelnemer iets bijdraagt aan de gezamenlijke lunch. De locatie voor de raku-stookdag is in Sassenheim. Naast het draaien is het ook mogelijk je keramiek te maken met handvormen.De cursus is bestemd voor beginners en mensen met enige ervaring.

Benodigdheden:
- Badhanddoek (voor handvormers 1 badhanddoek en voor draaiers 2 badhanddoeken)
- Plamuurmes min. 5 cm breed (voor draaiers)
- Latex of rubber handschoenen voor het glazuren 
- Pedaalemmer-zakken of grijze vuilniszakken om uw werkstuk in op te bergen

Aan te schaffen bij de docent: Klei, kleibak die een speciale maat heeft en een PPF3-stofmasker tegen schadelijk fijnstof. Aan het begin van de cursus wordt besproken welke gereedschappen en materialen u verder nodig heeft. Verder geeft u een eenmalige machtiging af waarop alles wat u aanschaft bij de docent vermeld wordt. Dit wordt aan het eind van het seizoen verrekend.

Zie ook: www.carolakeramiek.exto e-mail: caroolp@hotmail.com

Dinsdag 13 september 2022
30 lessen van 2,5 uur aanvangstijd 19:30 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 543,75 Betaling in 3 termijnen is mogelijk. (klik hier).
Mw. C.J. (Carola) Puister

Cursuscoördinator: Carola Puister

19:30 - 22:00
Locatie: Agneshove (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving nog open >
C.J. (Carola) Puister
C.J. (Carola) Puister