Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: 7111

Basiscursus tekenen en schilderen

Basiscursus tekenen en schilderen
Cursuscode: 7111

Deze cursus is geschikt voor beginners en voor mensen die de basiscursus al hebben gevolgd.

Inclusief materiaal. In de eerste les graag € 15,00 aan materiaalkosten aan de docent betalen. Als je t.z.t. op schilderslinnen wilt schilderen kun je dit zelf aanschaffen.

Je leert werken met verschillende materialen en technieken. Aan de hand van stillevens onderzoek je de basisvormen met potlood, houtskool en gebruik van kneedgum. Bollen, kubussen, piramides, kegels en cilinders. Cirkels, driehoeken, vierkanten, rechthoeken en ovalen. Je leert composities te maken, hoe en waar zet je vormen op je papier. En door op de juiste plekken schaduw en licht aan te brengen ontstaat plasticiteit en diepte in je tekening of schilderij. Later in de cursus ga je schilderen met acryl-, aquarel- of gouacheverf. 

Je schildert naar de waarneming ( stilleven), maar ook fantasie en abstractie komen aan bod. Voorop staat natuurlijk het plezier dat tekenen en schilderen je brengt. 

Cursisten kunnen ook eigen ideeën inbrengen.

De begeleiding verloopt individueel en aan het eind van elke les doen we een nabespreking.


Woensdag 28 september 2022
12 lessen van 2,5 uur aanvangstijd 19:30 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 217,50 plus € 15,00 materiaalkosten te betalen tijdens de eerste les. Betaling in 2 termijnen is mogelijk. (klik hier).
Mw. M. (Mariska) Schomper

Voor alle vragen over deze cursus neemt u contact op met onze coordinator Henk Vogelzang op telefoonnummer 06 25072824 of via de mail info-kunst@vu-teylingen.nl


Af te rekenen bij de docent
19:30 - 22:00
Locatie: Diligence (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving nog open >
M.  (Mariska) Schomper
M. (Mariska) Schomper