Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: 7133

BOTANISCH TEKENEN

BOTANISCH TEKENEN
Cursuscode: 7133

Botanische tekeningen laten planten, bloemen of vruchten zien tot in hun fijnste details. Deze van oorsprong wetenschappelijke techniek is een manier om precies te laten zien hoe een specifieke plant in elkaar zit. Een techniek die ook nog eens prachtige tekeningen oplevert. 

In deze cursussen leren we beginselen van het botanisch tekenen. Een fijne ontdekkingstocht die begint met observeren. Wat zie je nu eigenlijk? Hoe is de plant of bloem opgebouwd? Welke structuren kun je ontdekken? En hoe vertaal je dat naar het papier? 

 

Lesopbouw
Goed leren kijken en dat wat je ziet overzetten op papier is dan ook een belangrijk onderdeel van botanisch tekenen. Aan bod komen onder andere: onderdelen van de plant, meten & schetsen, licht & schaduw, structuur & arcering, kleur, compositie. Soms werken we naar een foto, maar vaak ook naar waarneming. Naar een plant, bloem of vrucht die we voor ons hebben staan/liggen.

Deze cursus is geschikt voor zowel de beginnende als de meer gevorderde tekenaar. 

Materialen
In de lessen werken we met grafietpotlood en kleurpotlood op schets- en/of tekenpapier van minimaal A4. Een schetsboekje of dummy kan fijn zijn voor aantekeningen en om tussen de lessen door in te oefenen (niet verplicht). 

 

  • Grafietpotloden in verschillende hardheden (4H-H-HB-B-4B-6B)

  • Kleurpotloden in goede kwaliteit 

  • Schets- en/of tekenpapier (min. A4)

  • Gum en kneedgum

  • Liniaal

  • Puntenslijper

  • Eventueel: vergrootglas

  • Eventueel: schetsboek / dummy 

N.B. Wil je advies over aan te schaffen materialen? In de eerste les zullen we hier tijd voor inruimen. In de eerste les is een paar vellen schets- of tekenpapier (printerpapier kan ook) en een ‘gewoon' grijs potlood (HB) voldoende om mee te starten. Docent
De lessen worden gegeven door Petra van Brecht. Petra is beeldend kunstenaar met een achtergrond in communicatie & illustratie. Zij volgt een opleiding voor Docent Beeldende Kunst en Vormgeving aan ArtEZ University of the Arts in Arnhem. 

 

 

Maandag 6 februari 2023
6 lessen van 2,5 uur aanvangstijd 19:00 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 108,75
Mw. P (Petra) van Brecht
Voor alle vragen over deze cursus neemt u contact op met onze coordinator Lida van der Voort op telefoonnummer 06-42204546 of via de mail info-kunst@vu-teylingen.nl
19:00 - 21:30
Locatie: Diligence (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving nog open >
P (Petra) van Brecht
P (Petra) van Brecht