Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: 7135

BOTANISCH TEKENEN VOOR BEGINNERS

BOTANISCH TEKENEN VOOR BEGINNERS
Cursuscode: 7135

In deze cursus worden de beginselen van botanisch tekenen behandeld. Het gaat om het botanisch correct en precies tekenen van planten, bloemen of onderdelen daarvan. Het belangrijkste hierbij is goed observeren van het onderwerp dat je gaat tekenen. Dat maakt het botanisch tekenen tot een boeiende ontdekkingstocht van hoe een specifieke plant nu echt in elkaar zit.Elke les gaan we in op een onderdeel van de plant, zoals de bloem en het blad.  We zullen gebruik maken van planten en bloemen van het seizoen.

We gaan werken met grafietpotlood en kleurpotlood en in de lessen wordt aandacht besteed aan welke materialen het meest geschikt zijn.

 Enige tekenervaring is prettig, maar niet noodzakelijk. De lessen zijn ook geschikt voor meer gevorderde tekenaars die nog geen botanische tekenervaring hebben.

Onderstaande materialen worden gebruikt in de lessen, speciaal papier en kleurpotloden kunnen in overleg met de docent aangeschaft worden :

  • Gewoon tekenpapier of printerpapier, liefst A3 formaat
  • Grafietpotloden, in ieder geavl 2H, H, HB, B en 2b bijv. Faber Castell 9000 of Derwent Graphic
  • Gum, puntenslijper, kneedgum
  • Lineaal
  • Optioneel: passer
  • Optioneel: vergrootglas
Dinsdag 1 februari 2022
5 lessen van 2,5 uur aanvangstijd 19:30 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 87,50
Mw. J.H.H (Jacqueline) Kok
Voor alle vragen over deze cursus neemt u contact op met onze coordinator Lida van der Voort op telefoonnummer 06-42204546 of via de mail info-kunst@vu-teylingen.nl
19:30 - 22:00
Locatie: Diligence (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving geopend >
J.H.H (Jacqueline) Kok
J.H.H (Jacqueline) Kok