Cursusnummer:
7317

WORKSHOP: OLIEVERF SCHILDEREN de basis

Tekenen en schilderen

In deze korte workshop leer je de basis van het schilderen met olieverf: kleuren mengen, een eenvoudig, klein landschapje schilderen, een eenvoudige voortekening, wolken, effecten, dieptewerking, voorgrond accentuering. Inclusief alle benodigde materialen.

 

Docent

Henk Martin Hollebeek (1948) is beeldend kunstenaar en docent. 'Al heel vroeg wilde ik kunstenaar worden en volgde diverse opleidingen, onder andere aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten in Den Haag en de Grafische School in Amsterdam. Mijn onderwerpen en disciplines zijn veelzijdig: de mens uitgebeeld in portretten, menselijke figuren, gekleed of naakt in interieur of in de natuur, dieren, landschappen, zeegezichten, bloemen, stillevens of fantasie onderwerpen en abstract.

Sinds 1973 is Henk docent in tekenen, aquarel, pastel, olieverf en acrylverf en grafiek (etsen, linoleumsnede, monoprint, etc.). Dat lesgeven begon in 1973 met de oprichting van een eigen teken- en schilder avondschool "This Eye" in Leiden en heeft zich uitgebreid naar meerdere cursusinstanties, verenigingen en opleidingen. De begeleiding van cursisten is zowel op beginners als op gevorderden gericht. De begeleiding is individueel gericht als ook op groepsbegeleiding met voordoen van technieken, verbetering en individuele- of groeps opdrachten.

Startdatum
Lesvorm