Bestellijst

Geen bestellingen

Dorien Verwaaijen

dinsdag, 2 oktober, 2018

Dorien Verwaaijen Nieuwe docent bij de Keramiekafdeling VU-Teylingen.

Draaien en/of handvormen en ieder op zijn/haar eigen niveau. Bij het handvormen kun je opbouwen met plakken of rollen, massief boetseren en daarna uithollen en zelf een keuze maken uit de vele manieren van afwerking. Dit geldt ook voor de zelf gedraaide potjes, schalen en vazen

Schrijf je in en kom er gezellig erbij! Proefles is ook mogelijk.

Klei is een geweldig materiaal met oneindig veel mogelijkheden. Alles wat het hoofd verzint kan met klei worden vorm gegeven. Het is altijd weer verrassend en het verveelt nooit!

Ik wil graag mijn enthousiasme delen en heb nu de kans gekregen om bij de VU-Teylingen een cursus te geven in zowel handvormen en draaien.

Het begon met een cursus bij de SKVR en al snel wist ik: ik ga nooit meer iets anders doen! Wat vind ik dit leuk!!

 

Dorien Verwaaijen

Bij de SBB in Gouda heb ik de kneepjes van het handvormen en de verschillende technieken van het draaien geleerd. Een waardevolle opleiding die ik heb aangevuld met een extra jaar glazuren/decoratietechnieken. Vrijwel direct na het behalen van mijn diploma kon ik werken bij Cock keramiek in Bergschenhoek als docente draaien en boetseren.
Tegelijkertijd ben ik in een eigen atelier begonnen. Na enkele omzwervingen is het atelier nu op de Asserweg in Schiebroek.

Het is een gezellig atelier waar ik met veel enthousiasme les geef, workshops organiseer en waar kinderen hun verjaardagsfeestje kunnen geven. Mijn persoonlijke doel is toch telkens weer om iedereen blij weg te laten gaan. Klei blijkt toch het middel te zijn om te ontspannen en even te ontsnappen aan de dagelijkse beslommeringen.
Creativiteit zit in iedereen, al gelooft niet iedereen dat, het is er!

 

Dorien Verwaaijen

scherfenverf@gmail.com