Bestellijst

Geen bestellingen

NIEUWE KERAMIEK DOCENT EMMA SCHEEREN-GROOT

woensdag, 22 mei, 2019

Graag stel ik mij voor aan u.

Vanaf woensdagavond 11 september 2019 start ik als een nieuwe docent keramiek aan de VU-Teylingen.

Ik ben geboren in Enkhuizen op 2-1-1964 en op 18-jarige leeftijd ben ik naar Leiden verhuisd. Met een studie Moleculaire Biologie en een grote voorliefde voor wiskunde, is de basis gelegd voor de composities die ik nu maak. Deze achtergrond heeft er toe geleid dat ik graag op onderzoek uitga en de grenzen opzoek. Soms gewoon zonder plan kijken wat er mogelijk is met de klei. Maar ook met in detail uitgewerkte tekeningen een idee proberen te realiseren.

Vanaf 1995 maak ik keramiek en in 2015 heb ik de Nederlandse keramiek opleiding SBB in Gouda afgerond. Daarna heb ik een aantal extra leerjaren gevolgd en dit jaar was dat glazuren ontwikkelen.

Het bouwen en decoreren in detail vind ik het allerleukste om te doen. Of het nu draaien of handvormen betreft of een combinatie, ik ben steeds op zoek naar iets nieuws.

Het lijkt me erg leuk om mijn opgedane kennis over te dragen op anderen in de vorm van workshops. Mijn doel is om iedereen enthousiast te maken voor keramiek en ieder op z’n eigen niveau en tempo mooie dingen te laten creëren. Een stok achter de deur en af en toe een flinke uitdaging hoort daar natuurlijk bij.