Bestellijst

Geen bestellingen

POTTENBAK 2-DAAGSE OP 9 EN 10 FEBRUARI 2019

zaterdag, 29 december, 2018

Geheel verzorgd weekend lekker draaien onder leiding van docente Carola Puister.

Je hoofd leeg en handen in de klei..

Tijdens deze 2 daagse workshop leer je als beginner de basisgrepen van het draaien op de schijf. Stap voor stap worden de basistechnieken behandeld. Denk hierbij aan het kneden van de klei, centreren van de klei bij het draaien, optrekken van de klei en daarna het vormen en afwerken van het werkstuk. Draai je al wat langer, dan gaan we een stapje verder. Handvatten, voetjes, structuren aanbrengen. Er ligt geprepareerde draaiklei klaar, dus je kunt de hele dag bezig zijn met draaien en vormgeven.

Maximum groepsgrootte is 10 personen. Je kunt je individueel inschrijven via de WebSite van VUTeylingen.nl bij ‘Pottenbak 2- daagse’. Tijdens deze 2-daagse is er koffie en thee met wat lekkers en twee keer een lunch. Beide dagen starten we om 10.00 uur en we ronden af om 16.30 uur (inclusief schoonmaak).

Kosten voor de ‘Pottenbak 2- daagse’ zijn €120 p.p. Inbegrepen: Draaiklei (maximaal 10kg), de biscuitstook van het gedraaide werk en koffie, thee en 2 lunches. Zelf mee te nemen: Keukenschort, oude thee- of handdoek en plamuurmes. Een draaiset is aan te schaffen bij docent voor €16,00. Hierin zit alles wat nodig is om te kunnen draaien. Snijdraad, naald, spons, lomer, afdraai-minaret. Heb je al draaigereedschap? Breng het dan mee. We starten de twee dagen 's ochtends van 10:00u-13:00u en 's middags van 13:30u-16:30u. 

Adres: VU-Teylingen Keramiek afdeling, Agneshove 87-89 2215 HT Voorhout.

www.vu-teylingen.nl