Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: 7500

COLLAGE MAKEN

COLLAGE MAKEN
Cursuscode: 7500

Denk je: ik kan niet tekenen of schilderen. Niet etsen of zeefdrukken. Ik kan niet beeldhouwen of mijn eigen huis bouwen. Dan kan je nog altijd wel een collage maken. Altijd. En iedereen kan zich daarin bekwamen.

 Een collage is een moderne kunstuiting, waarbij een aantal (heterogene) voorwerpen aan elkaar gehecht of knipsels aan elkaar geplakt worden. (Volgens van Dale.) Het woord assemblage wordt meestal gebruikt als de collage driedimensionaal is.

 Collagetechnieken. Dat kan heel eenvoudig. Bijvoorbeeld de Mona Lisa met een snor of koningin Maxima pijprokend. Maar ook heel ingewikkeld: bekijk het werk van de Amerikaanse kunstenaar Robert Rauschenberg eens. En je komt de collage overal tegen: in kranten en tijdschriften als illustraties of op internet. De start kan een foto zijn die je met van alles en nog wat combineert. Of het uitgangspunt is een mooi behangetje en een tekst. 

 De collage is een kunstvorm die zich niets aantrekt van hoge of lage cultuur.

En iedereen kan het.

Donderdag 12 september 2019
6 lessen van 2,5 uur aanvangstijd 09:30 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 95,00
Mw. P (Pim) Jonker
Voor alle vragen over deze cursus neemt u contact op met onze coordinator Lida van der Voort op telefoonnummer 06-42204546 of via de mail info-kunst@vu-teylingen.nl
09:30 - 12:00
Locatie: Vrije Academie (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving geopend >
P (Pim) Jonker
P (Pim) Jonker