Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: 6600

VILTEN (1 x per 14 dagen)

VILTEN (1 x per 14 dagen)
Cursuscode: 6600

Vilt is een prachtig materiaal met een natuurlijke uitstraling. Al eeuwenlang maakt men gebruik van de eigenschappen van vilt, het biedt oneindig veel mogelijkheden. Wol wordt vervilt met behulp van warm water, vloeibare zeep en wrijving van de handen. 

In deze cursus gaan we de mogelijkheden van wol vilten uitdiepen. We vilten met gekaarde of ongekaarde wol, met lontwol en wol in vlies. We kunnen vilten met naaldvilt; we gaan wol- en zijdevliezen maken en hier patronen uitknippen die vervolgens weer verder vervilt kunnen worden. 
Verder kunnen we op andere materialen vilten, zoals katoen en zijde. Door wol op chiffonzijde te vilten kun je prachtige transparante sjaals maken. Ook kunnen we uit één stuk vilten, bv. sloffen of objecten zoals schalen en vazen.
In deze cursus wordt gewerkt naar een thema, vanuit een techniek en er is volop gelegenheid om je eigen ideeën uit te werken.

Vrijdag 1 november 2019
10 lessen van 3 uur , elke 2 weken aanvangstijd 09:00 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 208,00 Betaling in 3 termijnen is mogelijk. (klik hier).
Mw. S. (Sophia) van Tongeren
Voor alle vragen over deze cursus neemt u contact op met onze coordinator Lida van der Voort op telefoonnummer 06-42204546 of via de mail info-kunst@vu-teylingen.nl
09:00 - 12:00
Locatie: Vrije Academie (klik hier voor de adresgegevens)
Aanmelden wachtlijst >
S.  (Sophia) van  Tongeren
S. (Sophia) van Tongeren