Cursusnummer:
4005

KOKEN MET PADDENSTOELEN

Paddenstoelen zijn vruchtlichamen van schimmels. De eetbare paddenstoelen bevatten nuttige voedingsstoffen, weinig calorieën en passen daardoor goed in een gezond en vegetarisch eetpatroon. Tevens voegen ze een umami smaak toe aan de gerechten en hebben ze een vleesachtige structuur. 

In deze workshop leert u te koken met verschillende soorten paddenstoelen (o.a. koningsoesterzwam, oesterzwammen, kastanjechampignons) en diverse bereidingswijzen. 

Doel 

Aan het einde van de workshop heeft u meer inzicht en vaardigheid in: 

  • Koken met eetbare paddenstoelen 

  • Informatie over de verschillende smaken en wijze van proeven 

 

Werkwijze 

Er worden verschillende kleine gerechten met paddenstoelen gemaakt die tijdens de workshop worden genuttigd. De recepten krijgt u mee naar huis. 

 

Doelgroep  

Deelnemers die koken leuk vinden en meer kennis en technieken van koken met paddenstoelen willen leren. 

Startdatum
Lesvorm