Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: 2500

MINDFULNESS IN ACTIE

MINDFULNESS  IN ACTIE
Cursuscode: 2500

Geef mij,
De kracht om te veranderen wat ik kan veranderen
De moed om te verdragen wat ik niet kan veranderen
De wijsheid om het verschil te zien.

Teresa van Avila (1515 – 1582)

ACT staat voor Acceptatie & Commitment Training
Genoeg van situaties vermijden die nare gedachten, gevoelens en ervaringen oproepen? Niet nog meer piekeren over het verleden zonder resultaat voor het heden en toekomst? Weer tijd en geld stoppen in het veranderen van jezelf? Nu eens dat allemaal met rust laten en kijken hoe nu wel vooruitkomt?
Het resultaat van al dat gepieker is vaak depressieve gevoelens, angsten, negatief zelfbeeld en juist niet de dingen doen, zoals je eigenlijk zou willen in je leven.
De 'stem' van je verstand kan van alles roepen en dat is niet altijd even positief, helpend en steunend. Mensen die veel piekeren, perfectionistisch ingesteld zijn en overdreven kritische denkpatronen hebben, zullen dit waarschijnlijk herkennen en kunnen veel baat hebben bij deze training.
In de training gaan we de waarden waarnaar je wilt leven exploreren, zodat je kunt gaan leven als een levenskunstenaar, waarbij je meer richting geeft aan je leven, gebaseerd op belangrijke persoonlijke waarden.

ACT is een relatief nieuwe en succesvolle training. Kern van ACT is de filosofie dat het leren stoppen met vechten tegen onvermijdelijk menselijk leed, je uiteindelijk helpt om een waardevoller leven te leiden. Wetenschappelijk onderzoek bevestigt de positieve resultaten hiervan.
Mijn ACT training maakt ook gebruik van Mindfulness technieken. Het is een combinatie van de Acceptance & Commitment Training en inmiddels klassieke mindfulness training. Ervaring is niet nodig.
In deze cursus gaan we ons richten op zaken die we direct kunnen beïnvloeden. Wat je niet kunt controleren, leer je accepteren.

Waarom deze training?
• De training helpt mensen die hun levenskwaliteit willen vergroten. De eerder genoemde patronen zijn bij iedereen min of meer aanwezig.
• Deze cursus is verder ontwikkeld voor iedereen die flexibeler, actiever en waardevoller, meer uit zijn/haar leven wil halen.
• De combinatie tussen mindfulness en ACT versterkt beide invalshoeken.
• Er hoeft geen sprake te zijn van ziekte en ellende om waardevolle ervaringen op te kunnen doen in deze training.
• De training is bedoeld als een nieuwe invalshoek om je leven te verrijken.

Rob Behr geeft lichaamsgerichte psychotherapie en is ACT/mindfulness trainer/coach. Hij houdt zich al jaren bezig met het thema hoe lichaam en geest beter te laten samenwerken en die kennis te delen. Dit komt terug in elke cursus van hem bij de Volksuniversiteit Lisse.

Donderdag 7 januari 2021
8 lessen van 2 uur , elke 2 weken aanvangstijd 19:30 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 128,00
Dhr. R. (Rob) Behr
Voor alle vragen over deze cursus neemt u contact op met onze coordinator Anja van Haaster op telefoonnummer 0252-220955 of via de mail ontspanning@vu-teylingen.nl
19:30 - 21:30
Inschrijving geopend >
R. (Rob) Behr
R. (Rob) Behr