Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: 7801

INTRODUCTIECURSUS MONDHARMONICA

INTRODUCTIECURSUS MONDHARMONICA
Cursuscode: 7801

De mondharmonica is een veelzijdig instrument. Je kunt er alle soorten muziek op spelen. En je neemt hem heel gemakkelijk overal mee naar toe.

Tijdens deze cursus van 5 keer 2 uur leer je de verschillende kanten van de mondharmonica kennen. We spelen songs in verschillende genres en we leren hoe je een trein imiteert. Want elke mondharmonicaspeler moet een fatsoenlijke trein kunnen neerzetten. 

Instrument

We spelen op een zogeheten diatonische mondharmonica of ‘bluesharp’. Dit is een kleine mondharmonica met 10 gaatjes. Je krijgt een goede mondharmonica als onderdeel van het lesmateriaal.

In de 19eeeuw werd de mondharmonica in Duitsland voor het eerst gemaakt om volksmuziek te spelen. Duitse immigranten brachten het instrument mee naar de Verenigde Staten. Een mondharmonica kostte toen maar een paar dubbeltjes. Zwarte plantage-arbeiders ontdekten dat je er geweldig blues mee kunt spelen. Cowboys speelden bij het kampvuur op de prairie.

Materiaalkosten

De bijkomende kosten bedragen € 22,50 voor een mondharmonica en lesmateriaal, te voldoen aan de docent. Heb je al een eigen harmonica, dan zijn de kosten lager. De docent zal je hier meer over vertellen.

Over de docent

Jos Leijen speelt al tientallen jaren mondharmonica. De afgelopen vijf jaar heeft hij in Duitsland, Frankrijk en Nederland workshops gevolgd bij topdocenten uit de hele wereld. Hij is geaccrediteerd docent volgens de lesmethode van de Amerikaan David Barrett, een absolute autoriteit op dit gebied. Jos speelt in diverse duo’s met gitaristen en treedt regelmatig op.

Woensdag 12 oktober 2022
5 lessen van 2 uur aanvangstijd 19:30 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 82,50
Dhr. S.J. (Jos) Leijen
Voor alle vragen over deze cursus neemt u contact op met onze coordinator Anja van Haaster op telefoonnummer 0252-220955 of via de mail ontspanning@vu-teylingen.nl
19:30 - 21:30
Locatie: Diligence (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving nog open >
S.J. (Jos) Leijen
S.J. (Jos) Leijen