Geef een cursus!

Vind jij het leuk om anderen iets te leren? Ben je creatief, heb je veel kennis over een onderwerp of wil je praktisch aan de slag met een groepje mensen? Dan gaan we graag met jou het gesprek aan. Je kunt bijvoorbeeld denken aan de volgende onderwerpen:

 • Wandeling in de Bollenstreek
 • Lezingen of workshops
 • Taalcursus
 • Koken/bakken/culinair
 • Geschiedenis
 • Digitale fotobewerking
 • Werken met Office 365 bijv. Word, Excel, PowerPoint

Wat kunnen wij jou bieden?

 • Een cursusorganisatie, die jou met enthousiasme faciliteert in het organiseren van een cursus
 • We hanteren een uurtarief van € 30 per uur en een tegemoetkoming in de reiskosten van 23 cent per kilometer voor docenten van buiten Teylingen
 • Een prettige ruimte waar jij de les of workshop kunt geven, voorzien van beamer indien nodig
 • Jouw cursus draait mee in onze promotieactiviteiten en wordt opgenomen in ons geautomatiseerd inschrijfsysteem
 • Vrijheid in de tijden en dagen dat je de les geeft. Wij vragen wel een vaste dag voor de cursus, zodat er structuur is voor de cursist.
 • Vrijheid in de vorm; eenmalig, 25 lessen of iets ertussenin? Geen probleem
 • Een vaste cursusbegeleider binnen de VU, die jou helpt wanneer je vragen hebt

Zie je mogelijkheden, neem dan contact op met Elma Hulspas-Jordaan via [email protected].


Op dit moment zoeken we specifiek naar:

Docent Tekenen en Schilderen:

Al lange tijd worden er op onze Volksuniversiteit cursussen gegeven op het gebied van tekenen en schilderen. Er is veel vraag naar deze cursussen, daarom willen we graag het team aan docenten uitbreiden. We zijn daarom op zoek naar een nieuwe docent voor een cursus Tekenen en/of Schilderen. Hier kun je zien welke cursussen we op dit moment verzorgen, https://www.vu-teylingen.nl/beeldende-kunst/tekenen-en-schilderen. We beschikken over twee lokalen in Sassenheim, goed bereikbaar met openbaar vervoer. Je kunt aansluiten op een bestaande cursus, maar er bestaat ook de mogelijkheid om een eigen cursus aan te bieden. Op dit moment zijn er 2 enthousiaste docenten Tekenen en Schilderen, die ervaringen met je kunnen delen.

Docent Portret Boetseren:

Onze Volksuniversiteit staat al jaren goed bekend om onze Keramiek  en Boetseer cursussen, draaien en handvormen. Deze cursussen worden positief gewaardeerd en op dit moment hebben we meer inschrijvingen dan we aankunnen. We zijn daarom op zoek naar een nieuwe docent voor een cursus Portret Boetseren. Hier kun je zien welke cursussen we op dit moment verzorgen, Boetseren en keramiek | Volksuniversiteit Teylingen (vu-teylingen.nl). We beschikken over een eigen keramieklokaal in Voorhout met 10 elektrische draaischijven en in de ovenruimte staan 3 ovens van verschillende grootte en een spuitcabine. In Sassenheim is een tweede locatie beschikbaar met bokken en een oven. Je kunt aansluiten op een bestaande cursus, maar er bestaat ook de mogelijkheid om een eigen cursus aan te bieden. Op dit moment zijn er 3 enthousiaste docenten Keramiek en Boetseren, die ervaringen met je kunnen delen.

Docent Italiaans:

Al lange tijd worden er verschillende taalcursussen verzorgd vanuit de Volksuniversiteit Teylingen. Op dit moment wordt gezocht naar een docent Italiaans, voor zowel beginners als gevorderen. De cursus kan worden verzorgd vanuit Sassenheim of Voorhout. Er zijn ook mogelijkheden om de cursus online te verzorgen. Een en ander kan in overleg met onze cursusbegeleiders worden uitgewerkt. 

Docent Yoga voor maandagavond in Voorhout:

Voor onze maandagavond groep in Voorhout zoeken wij een ervaren Yoga docent. Heb je belangstelling, stuur dan een mail naar onderstaand adres. We gaan graag het gesprek met je aan over de mogelijkheden. 

Heb je belangstelling voor één van deze vacatures, stuur dan een mail naar Nicolette Wijling, voorzitter@vu-teylingen of bel met 06-27022740.