Bestellijst

Geen bestellingen

Nieuws

POTTENBAK 2-DAAGSE OP 9 EN 10 FEBRUARI 2019

29 december 2018

Geheel verzorgd weekend lekker draaien onder leiding van docente Carola Puister.

Je hoofd leeg en handen in de klei..

Lees meer

WERKEN MET PORSELEIN

30 november 2018

WERKEN MET PORSELEIN

Start op 8 februari 2019

Lees meer

START HET NIEUWE JAAR MET EEN CURSUS

22 november 2018

In januari gaat er weer een aantal cursussen van start.

Als u in het begin van het seizoen te laat was met inschrijven, dan is er nu een nieuwe kans.

Lees meer

Dorien Verwaaijen

02 oktober 2018

Dorien Verwaaijen Nieuwe docent bij de Keramiekafdeling VU-Teylingen.

Draaien en/of handvormen en ieder op zijn/haar eigen niveau. Bij het handvormen kun je opbouwen met plakken of rollen, massief boetseren en daarna uithollen en zelf een keuze maken uit de vele manieren van afwerking. Dit geldt ook voor de zelf gedraaide potjes, schalen en vazen

Schrijf je in en kom er gezellig erbij! Proefles is ook mogelijk.

Lees meer

Start cursusseizoen 2018-2019 VU-Teylingen Keramiek

06 september 2018

Het nieuwe cursusjaar is van start!

De vakantie zit er op. Docenten en medewerkers zijn al hard aan het werk om de lokalen en materialen gereed te krijgen voor de start van het nieuwe cursusjaar. De eerste cursussen starten op maandag 10 september weer.

Nieuw!!!

Dit jaar zijn er nieuwe korte cursussen en workshops op de locatie Agneshove in Voorhout.

Lees meer

Let op! Parkeerbeleid Agneshove is veranderd

06 september 2018

Sinds kort heeft de Gemeente het parkeerbeleid van de Agneshove veranderd. Het lange stuk Agneshove is nu een blauwe zone, wat betekent dat u hier maar twee uur gratis kan parkeren met een Blauwe Parkeerkaart.

De parkeertijd op de kaart dient u na 2 uur weer aan te passen. Bijvoorbeeld door een timer op uw mobiele telefoon in te stellen hiervoor.

Op het eerste deel van Agneshove is een beperkt aantal plaatsen met vrij parkeren.

Op het tweede is de straat nu een blauwe zone.

Lees meer

Keramiekdocent Carola Puister

05 september 2018

De torso workshops worden gegeven door keramiekdocent Carola Puister. Zij geeft tevens sinds twee jaar keramieklessen op de woensdagmorgen 9.30 - 12.00 u en woensdagmiddag 13.00 - 16.00 u. Vanaf het nieuwe cursusjaar komt daar de dinsdagavond bij van 19.30 - 22.00 uur. Dit zijn lessen Draaien op de schijf, ook wel pottenbakken genoemd. Deze lessen zijn zowel voor beginnende- als mee gevorderde cursisten.

Lees meer

Workshop Torso boetseren Nieuw!

05 september 2018

De eerste workshop in het nieuwe cursusjaar is met succes van start gegaan. Er was veel animo voor de workshop Torso boetseren van 25 augustus jl. De deelnemers zijn hier een dag hard en geconcentreerd mee bezig geweest. En het resultaat mag er zijn. Deze torso workshop wordt op zaterdag 10 november a.s. weer geven. Inschrijven kan via de website.

Lees meer
Cursus Keramiek Voorhout

Afdeling Keramiek in de prijzen

31 augustus 2018

De Afdeling Keramiek van Volksuniversiteit Teylingen is, samen met kunstenaar Machtelt IJdo, gekozen tot winnaar van 'Rondje Kunst' van 12 maart 2018. De Voorhoutse kunstroute wordt sinds een aantal jaar georganiseerd door de Rotary Club Voorhout. Rondje Kunst was dit jaar weer goed bezocht.

De Afdeling Keramiek liet een mooie tentoonstelling zien van het werk van cursisten in het keramieklokaal en in de koffiekamer. Ook waren cursisten aan het werk op de draaischijf en werd aan de tafel geboetseerd om het publiek een indruk te geven wat er in de lessen zoal gebeurt.

Lees meer
Cursus Keramiek Voorhout

Cursist Keramiek in beeld

26 april 2018

Bijzonder handgevormd, kleurrijk boetseerwerk, waarin dieren een grote rol spelen. Dat kenmerkt het werk van Anja Ruikes-Alkemade, cursist aan Volksuniversiteit Teylingen bij docente Judith Heinsohn. Ruikes: ’Aan de toenmalige Volksuniversiteit Voorhout startte ik spontaan een cursus keramiek, werkelijk onwetende dat ik boetseren zo enorm leuk zou vinden. Met een bonk klei begin je aan iets maar je weet vooraf niet waar dat eindigt. Keer op keer blijft het eindresultaat van de creatie een verrassing.

Lees meer

Pagina's